Endonezya'da Başka Bir Tsunami Uyarısı Daha Verildi, Tehlike Sürüyor

Yetkililer Salı günü, Endonezya'nın Anak Krakatau yanardağı yakınlarında ikamet eden kıyı sakinlerini başka bir tsunami tehlikesi konusunda uyardılar.

25.12.2018-11:39 - (Son Güncelleme: 25.12.2018-11:35) Endonezya'da Başka Bir Tsunami Uyarısı Daha Verildi, Tehlike Sürüyor

Yetkililer Salı günü, Endonezya'nın Anak Krakatau yanardağı yakınlarında ikamet eden kıyı sakinlerini başka bir tsunami tehlikesi konusunda uyardılar. Tanjung Lesung sahil beldesine yapılan uyarı, Anak Krakatau yanardağının dalgalara neden olması sonucunda geldi. Yetkililer, bölge sakinlerinden plajlardan uzak durmalarını ve çalışanlardan çalışmalarını durdurmalarını istedi.

Cumartesi gün Endonezya gerçekleşen tsunami sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısının 373'e yükseldiği söylendi. Yapılan açıklamada tsunamide yaralanan insan sayısının 1.459'u aştığı ve tsunaminin bölgedeki volkanı tetiklendiği belirtildi. 128 kişinin de hala kayıp olduğu açıklandı.

Endonezya, tektonik plakaların çarpıştığı ve sık sismik ve volkanik aktiviteye neden olduğu Pasifik Okyanusu'nun "Ateş Çemberi" içinde yatıyor. Geçen Eylül ayında 7,4 büyüklüğünde bir deprem, Donggala ve Palu kentlerinde 10 metreye kadar yükselen 2,000 kişinin ölümüne neden olan bir tsunamiye neden olmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal