Endonezya'da Anak Krakatau Yanardağı Patladı!

Endonezya'da Cava Adası'nın batı kıyılarında bulunan Anak Krakatau Yanardağı patladı.

30.12.2019-10:46 - (Son Güncelleme: 30.12.2019-10:46) Endonezya'da Anak Krakatau Yanardağı Patladı!

Endonezya'da Cava Adası'nın batı kıyılarında bulunan Anak Krakatau Yanardağı patladı.

Volkanoloji ve Jeolojik Afet Azaltma Merkezi (PVMBG), Anak Krakatau Yanardağı’ndan çıkan kül ve dumanın, yanardağın kraterinden 2 bin metre yüksekliğe kadar ilerlediğini aktardı. Söz konusu patlama nedeniyle en yüksek ikinci seviye alarm durumunun devam ettiğini açıklayan yetkililer, yanardağ kraterini çevreleyen 2 kilometrelik alanda faaliyette bulunulmaması çağrısı yaptı.

NE OLMUŞTU?

Bununla birlikte yanardağda önceki gün gerçekleşen küçük patlamada ise püsküren kül ve duman 200 metre yüksekliğe ulaşmıştı.
Cava ve Sumatra Adası arasındaki Sunda Boğazı'nda, 22 Aralık'ta Anak Krakatau Yanardağı'ndaki volkanik hareketliliğin sebep olduğu patlamalar esnasından parçalanan büyük bir kütleden ötürü oluşan, Banten ve Lampung bölgelerinin kıyı şeritlerini etkisi altına alan tsunamide 437 kişi ölmüştü.
130 civarından aktif yanardağın olduğu Endonezya'da Merapi, Rinjani, Bromo, Semeru, Anak Karakatu, Agung, Kerinci, Sumbing, Batur, Sibayak ve Sinabung, volkanik hareketliliğin en aktif olduğu yanardağlar arasında bulunuyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal