Endonezya'da 188 Yolculu Uçak Düştü!

Endonezya'da içinde 188 yolcu bulunan uçak denize düştü. Yapılan açıklamada uçağın enkazına ulaşıldığı bildirildi.

29.10.2018-09:48 - (Son Güncelleme: 29.10.2018-10:00)

Endonezya'da Lion Havayolları'na ait bir yolcu uçağı yere çakıldı. Boeing 737 Max 8 türü 200 yolcu kapasiteli uçağın Jakarta-Pangkalpinang seferini düzenlerken denize düştüğü bildirildi. Endonezya Ulaştırma Bakanlığı görevlileri, uçakta 188 kişinin bulunduğunu bildirilirken, uçağın enkazına ulaşıldığı bildirildi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Boeing 737 Max 8 türü 200 yolcu kapasiteli, JT 610 sefer sayılı uçağın Jakarta-Pangkalpinang seferini düzenlerken düştüğü bildirildi. Denize düşen uçağın kalkışın 13 dakika ardından uçuş kulesi ile bağlantısının kesildiği açıklanırken, uçağın enkazına ulaşıldığı belirtildi. Ulusal Arama ve Kurtarma Kurumu (BASARNAS) Başkanı Muhammad Syaugi, bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Syaugi, yolcuların akıbeti ile alakalı ise bilgi vermedi.

"BİLGİLERİ TOPLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Lion Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Edward Sirait, uçağın düşmesiyle alakalı "Şu anda herhangi bir açıklama gerçekleştiremeyiz. Bütün bilgileri ve verileri toplamaya uğraşıyoruz" dedi.

UÇAKTA 188 KİŞİ BULUNUYORDU

Endonezya Ulaştırma Bakanlığı görevlileri, uçakta 188 kişinin olduğunu bildirdi. Endonezya Ulaştırma Bakanlığı da 181 yolcu içinde 2 bebek ve bir çocuk olduğunu, mürettebatın ise ikisi pilot 7 kişiden meydana geldiğini belirtti.

ŞİRKET BÜNYESİNE YENİ KATILMIŞTI

Öte taraftan Ulusal Ulaştırma Güvenlik Komitesi Başkanı Soerjanto Tjahjono, Lion Havayollarına ait Boeing 737 MAX 8 türü JT 610 uçağının, firmanın bünyesine son kattığı yeni uçaklardan biri olduğunu söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal