En Yakınındaki İsimden Hafter'e Büyük Şok!

Libya'da darbeci Hafter'in art arda uğradığı hezimetlerin ardından kendisine bir darbe de sağ kolundan geldi. Tümgeneral Madi görevinden istifa ettiğini kaydederek "Sizleri UMH çatısı altında birleşmeye davet ediyorum" dedi.

06.06.2020-14:42 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-14:33) En Yakınındaki İsimden Hafter'e Büyük Şok!

Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin darbeci Hafter’in elindeki Trablus Havalimanı’nın ve Terhune şehrinin kontrolünü ele alması sonrası kritik bir açıklama geldi. Darbeci Hafter’e darbe bu defa sağ kolundan geldi. Hafter’in sağ kolu olarak tanınan ve Hafter’e bağlı milislerin koordinasyonundan sorumlu komutan Tümgeneral İdris Madi istifa etti.

HAFTER'İN SAĞ KOLUNDAN İSTİFA KARARI

Tümgeneral İdris Madi paylaşımında, "Hafter'e verdiğim destek ve görevimi bırakıyorum. Tüm silah arkadaşlarıma ve kardeşlerime çağrıda bulunuyorum. Sizleri Libya'nın meşru hükümeti olan UHM çatısı altında birleşmeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

SİSİ KAHİRE'DE HAFTER İLE GÖRÜŞECEK

BM nezdinde meşru hükümet kuvvetlerinin darbeci General Hafter’i art arda hezimete uğratması sonrası yeni bir haber geldi. Mısır medyasında yer alan haberlerde, Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin ülkenin başkenti Kahire'de Halife Hafter ve Hafter taraflısı Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih ile toplantı düzenleyeceği ifade edildi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal