Emmanuel Macron: Bu Krizden Kurtulmak İçin Orduya İhtiyacımız Var!

Amerikan başkanı Trump, Rusya’nın hakaretlerine karşı Fransız Cumhurbaşkanı Macron'un koruma talebini eleştirdi.

10.11.2018-11:05 - (Son Güncelleme: 10.11.2018-11:55) Emmanuel Macron: Bu Krizden Kurtulmak İçin Orduya İhtiyacımız Var!

Amerikan başkanı Trump, Rusya’nın hakaretlerine karşı Fransız Cumhurbaşkanı Macron'un koruma talebini eleştirdi. ABD Başkanı Donald Trump Cuma günü yaptığı açıklamada, Fransız meslektaşı'nın uluslararası tehditlere karşı korunmak için birleşik bir Avrupa ordusuna çağrı yapmasını sert bir şekilde eleştirdi. Trump,''Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD, Çin ve Rusya’dan korunmak için Avrupa'nın kendi ordusunu kurmasını önerdi.'' dedi ve ekledi: "Bu bir hakarettir, belki de Avrupa, ABD'nin büyük ölçüde sübvanse ettiği NATO'nun adil payını ödemeli!"

Macron, Salı günü Avrupa 1 radyo röportajında açıklama yaptı. "Avrupalıları gerçek bir Avrupa ordusuna sahip olmaya karar vermedikçe koruyamayacağız," diyen Macron, Avrupa'nın ABD'ye bağımlılığı azaltmak için bir orduya ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Macron, Avrupa'nın özellikle Çin, Rusya ve ABD'den korunması gerektiğini söyledi. Macron, “Başkan Trump'ın, 1980'lerin ardından ortaya çıkan büyük bir silahsızlanma anlaşmasından çekildiğinde Avrupa'yı vuran Avrupa füze krizinin ana mağduru kim diye düşündüm. Tabii ki ana mağdur Avrupa ve onun güvenliği.” dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal