Eleştirilerin Odağındaki DSÖ'ye Uluslararası Soruşturma

Dünya Sağlık Örgütü'ne, yeni tip coronavirüs salgınına ilişkin tavrı dolayısıyla uluslararası bağımsız bir soruşturma açılması kararlaştırıldı.

19.05.2020-16:01 - (Son Güncelleme: 19.05.2020-16:23) Eleştirilerin Odağındaki DSÖ'ye Uluslararası Soruşturma

Dünya Sağlık Örgütü'ne, yeni tip coronavirüs salgınına ilişkin tavrı dolayısıyla uluslararası bağımsız bir soruşturma açılması kararlaştırıldı.

Çin'den gelen baskılara boyun eğdiği öne sürülen, coronavirüs salgınını geç ilan etmesiyle eleştiri oklarını kendine çeken Dünya Sağlık Örgütü için uluslararası soruşturma yürütülmesi kararı verildi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün en üst karar alma organı olan Dünya Sağlık Asamblesi'nin 73’inci toplantısı için video konferans yoluyla toplanan 194 üye ülkeden 100'ü, DSÖ’nün salgın yönetimi hususunda kontrol edilmesi için sunulan önergeyi onayladı.

Avrupa Birliği’nin desteklediği önerge, Dünya Sağlık Örgütü hakkında 'tarafsız, bağımsız ve kapsamlı' bir soruşturmanın yürütülmesini öngörüyor. İncelemenin en kısa zaman içinde başlayacağı ifade edildi.

Bu karar ABD Başkanı Trump’ın, dün Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'a yolladığı bir mektubun ardından geldi.

Trump’ın mektubunda şu sözler yer almıştı:

“DSÖ’nün önündeki tek yol, Çin’den bağımsız olduğunu gerçekten göstermesi. Yönetimim halihazırda sizinle ne tür bir reform yapılması gerektiğine dair görüşmelere başladı. Ancak hızlı bir şekilde adım atılması gerekiyor. Boşa harcanacak zaman yok. DSÖ’nün gelecek 30 gün içinde esaslı reformlar yapmaması halinde, size sağladığımız fonları kalıcı olarak donduracağımızı ve DSÖ’ye üyeliğimizi gözden geçireceğimizi bildirmek, ABD Başkanı olarak benim görevim.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal