El Salvador'da Osmanlı Torunu Nayib Bukele, Seçimlerde En Fazla Oyu Alan İsim Oldu

El Salvador'da ataları Osmanlı pasaportu ile El Salvador'a göçen Nayib Bukele yapılan seçimde en fazla oy alan isim oldu. Bukele'nin bir sonraki turda devlet başkanı olması bekleniyor.

04.02.2019-08:53 - (Son Güncelleme: 04.02.2019-08:43) El Salvador'da Osmanlı Torunu Nayib Bukele, Seçimlerde En Fazla Oyu Alan İsim Oldu

Orta Amerika devletlerinden El Salvador'da gerçekleştirilen devlet başkanlığı seçiminin ilk turunda Osmanlı torunu Nayib Bukele en çok oyu alan kişi oldu. Ataları Filistin topraklarından Osmanlı pasaportu ile El Salvador'a giden Bukele oyların yüzde 25.5'ini topladı.

İLK TURDA EN FAZLA OY ALAN İSİM OLDU

Sağcı Ulusal Birlik İttifakı'nın adayı Bukele geçerli oyların 360 bin 626'sını toplayıp ilk turun en çok oy alan adayı oldu. Onu 222 bin 386 oyla Carlos Calleja ve 104 bin 781 oyla Hugo Martnez izledi.

İKİNCİ TURDA DEVLET BAŞKANI SEÇİLMESİ BEKLENİYOR

Nayib Bukele, ülkede süren çete şiddeti ve yüksek hayat maliyeti sebebyle geleneksel partilerin yıpranmasını fırsat gördü. Bukele'nin 10 Mart'ta gerçekleştirilecek ikinci turda en fazla oyu toplayarak devlet başkanı seçilmesi bekleniyor.

OY VERMEYE ARAP KIYAFETİYLE GİTTİLER

Pek çok Bukele taraftarı oy vermeye Arap kıyafetiyle gitti. Seçim sonuçlarının ilan edilmesiyle aynı kıyafetlerle sevinç gösterileri yapıldı.

ATALARI OSMANLI PASAPORTU İLE ORTA AMERİKA'YA GÖÇ ETMİŞ

24 Temmuz 1981 doğumlu Nayib, Olga ve Armando Bukele'nin oğulları. Ataları Filistin topraklarından Osmanlı pasaportu ile Orta Amerika ülkesine gç eden Nayib'in kardeşleri ise Yamil ve Karim.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal