Düşürülen Rus Uçağı ile Alakalı İsrail'den Açıklama Geldi

Suriye'de düşürülen Rus uçağı ile ilgili İsrail ordusundan açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Bu olaydan bütünüyle İran, Hizbullah ve Esad sorumludur" denildi.

18.09.2018-15:29 - (Son Güncelleme: 18.09.2018-15:24) Düşürülen Rus Uçağı ile Alakalı İsrail'den Açıklama Geldi

Suriye'nin Lazkiye şehrine dün gece hava ve füze saldırıları yapılırken, Akdeniz'de Rus İl-20 uçağının vurulup düşmesi ve 15 Rus askerinin hayatını kaybetmesi ile beraber İsrail-Rusya tansiyonu arttı. Moskova'nın Rus uçağını çatışma bölgesine çekip Suriye hava savunma sistemleri tarafından vurulmasını sağlamakla itham ettiği İsrail ordusundan cevap geldi. İsrail, "Suçlu İran, Hizbullah ve Esad'dır" dedi.

''ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ, SORUMLUSU İRAN, ESAD VE HİZBULLAH'TIR''

'Suriye uçaksavarlarının ateşi neticesinde düşen Rus uçağındaki askerler için üzüntü' açıklayan İsrail ordusu (IDF), ''İsrail bu olaydan bütünüyle Esad rejimini sorumlu tutuyor'' diyerek ilave etti: ''Aynı zamanda İran ve Hizbullah terör örgütünü de sorumlu tutuyor.''

ÇATIŞMAZLIK SİSTEMİ

İki devlet liderlerinin anlaşma sağladıkları gibi IDF ile Rus ordusu arasında bir çatışmasızlık sistemi olduğunu, son senelerde pek çok defa işe yarayan sistemin dün gece de aktif olduğunu bildirdi.

''RUS UÇAĞI OPERASYON ALANINDA BULUNMUYORDU''

Ön incelemeye göre 'isabetsiz Suriye uçaksavarlarının karadan havaya füzelerle Rus uçağını vurup düşürdüklerini' aktaran IDF, şu iddiaları yaptı:

''Suriye ordusu Rus uçağını düşüren füzeleri ateşlediği zaman İsrail savaş uçakları zaten İsrail hava sahasında yer almaktaydı.''

''Lazkiye'deki hedefe hava saldırısı esnasında, daha sonra düşecek olan Rus uçağı operasyon bölgesinde yoktu."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal