Dünyanın İlk Ticari Hyperloop İnşaatı 2019'da Abu Dabi'de Başlayacak

Los Angeles merkezli araştırma şirketi, Elon Musk'ın Hyperloop rüyasını gerçeğe dönüştürecek ve emirlikler arası seyahat sürelerini birkaç dakikaya indirecek.

24.10.2018-15:29 - (Son Güncelleme: 24.10.2018-15:26) Dünyanın İlk Ticari Hyperloop İnşaatı 2019'da Abu Dabi'de Başlayacak

Los Angeles merkezli araştırma şirketi, Elon Musk'ın Hyperloop rüyasını gerçeğe dönüştürecek ve emirlikler arası seyahat sürelerini birkaç dakikaya indirecek. Kaliforniya merkezli bir araştırma şirketi olan Hyperloop Transportation Technologies (HTT), Çarşamba günü, Q3 2019'da Abu-Dhabu'da ultra hızlı bir ticari hyperloop pistinin inşasına başlayacağını açıkladı. HTT tasarım ve mühendislik firması Dar Al-Handasah'ı lider tasarımcı ve Abu Dhabi projesindeki son yatırımcı olarak açıkladı. HTT Başkanı Bibop Gresta, "Birleşik Arap Emirlikleri'’nde yaşayan herkese hızlı ulaşım teknolojisinin geleceğini vadediyoruz."dedi. Hyperloop konseptine göre, insanlar ve kargolar, manyetik levitasyon kullanarak mil uzunluğundaki çelik borular aracılığıyla özel kapsüller içinde saatte 1.200 km'lik hava yolu hızlarında seyahat edebilicek. 2013 yılında Tesla kurucusu Elon Musk tarafından ortaya atılan bu fikir daha pahalı ve daha az verimli demiryolu taşımacılığının yerini alacak. 

Projenin, ABD dışındaki ilk ofisinin BAE'de açılacağı söyleyerek Ağustos ayında Arap pazarına girmeyi planlandığını söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal