Dünyanın En İyi Üniversitelerinden Harvard'dan Pandemi Kararı

ABD’de bulunan Harvard Üniversitesi gelecek yıl derslerin internet üzerinden yapılacağını duyurdu. Ülkenin Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ajansı ise yabancı öğrencilerin üniversitelerinde yüz yüze eğitime geçilmediği takdirde ülkede kalmalarına izin verilmeyeceğini açıkladı.

07.07.2020-09:48 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-11:21) Dünyanın En İyi Üniversitelerinden Harvard'dan Pandemi Kararı

Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilen Harvard Üniversitesi, 2020-2021 akademik yılında bütün derslerin online işleneceğini duyurdu.

Kampüste kalmayı tercih eden öğrencilerin de internet üzerinden derslere girebileceği ifade edilen duyuruda, bu öğrencilere düzenli olarak coronavirüs testi uygulanacağı kaydedildi.

Öğrenciler kampüse geldiklerinde ve sonrasında üç günde bir test olacakları belirtilen açıklamada, coronavirüs tespit edilen öğrencilerin karantina altında kalacağı ifade edildi.

Derslere internet üzerinden katılamayan öğrencilerin de kampüse gelmek için başvuruda bulunabilecekleri belirtilirken, ABD Başkanı Trump, okulların açılmasını istediğini belirten bir paylaşım yaptı.

"YABANCI ÖĞRENCİLER ABD’DEN GİTSİN"

Öte yandan yabancı öğrencilerin üniversitede yüz yüze eğitime geçilmediği takdirde sonbahar döneminde ABD’de kalmasına izin verilmeyeceği açıklandı.

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) birimi, bu kişilerin kurallara uymadıkları takdirde sınır dışı edilebileceklerini söyledi.

Ülkedeki birçok üniversite, coronavirüs pandemisi nedeniyle derslere internet üzerinden devam edeceğini açıkladı.

ABD’ye üniversite eğitimi için gelen yabancı öğrenciler, üniversiteler için önemli bir gelir kaynağı oluşturmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal