Dünya'da İlk, Başörtülü Cumhurbaşkanına İlgi Yoğun

Zor şartlarla mücadele ederek cumhurbaşkanlığı makamına gelen Singapur'un ilk kadın cumhurbaşkanı, dünyanın ise ilk başörtülü cumhurbaşkanı Halime Yakub'a devlet ziyareti için gittiği Hollanda'da basının ilgisi yoğun oldu.

22.11.2018-00:09 - (Son Güncelleme: 21.11.2018-23:50)

Dünya'nın ilk başörtülü Cumhurbaşkanı Halime Yakub resmi ziyaretler için Hollada'ya gitti. Hollanda basını Yakub'a yoğun ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanı Halime Yakub'un hayat hikayesi de seçimi kazandıktan sonra büyük yankı uyandırmıştı.Cumhurbaşkanı Yakub'un babası Hint, annesi ise Malay. Evli ve 5 çocuk annesi olan yeni Cumhurbaşkanı, geçen hafta göreve başlamasının ardından yaptığı konuşmada, çok küçük yaşta babasını kaybettiğini ifade etmişti. 8 yaşında yetim kalmasının ardından annesinin kendisini ve 4 kardeşini yalnız başına, tek odalı bir evde büyüttüğünü belirten Yakub, o dönemde fakirlik ve pek çok zorlukla mücadele ettiklerini belirtmişti.

Yakub o zor amanlardan cumhurbaşkanlığı makamına gelişini şu sözlerle anlatıyor;

"Şükürler olsun ki Singapur'da büyüdüm, ailem fakir olsa da sıkı çalışarak, ailemin, öğretmenlerimin ve toplumun da güçlü desteğiyle iyi bir eğitim alabildim. Bu da bana kamu hizmeti alanında bir kariyere başlama ve sonrasında da ihtiyacı olanlara bir yardım eli uzatabilme fırsatı verdi." 

Yakub, Singapur Ulusal Üniversitesinde hukuk okudu. 1978 mezun oldu, 2001'de burada yüksek lisansını tamamladı. Singapur Ulusal Üniversitesi, geçen yıl 7 Temmuz'da Yakub'a "fahri hukuk doktoru" ünvanını verdi. Politikaya girmeden önce, 1978'de Ulusal İşçi Sendikası Kongresi'nde çalışmaya başlayan Yakub, burada işçi haklarıyla ilgilendi. Yakub, 2001'de milletvekili seçilmesiyle politik kariyerine başladı. Böylece Yakub, Singapur parlamentosundaki ilk Malay kadın milletvekili ünvanını kazandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal