Dünya Sağlık Örgütü Değil, Dünya Seyahat Örgütü Sanki!

Dünya Sağlık Örgütü'nun (DSÖ) hesapları incelendi. Söz konusu incelemenin sonucunda DSÖ'nün, bir yılda 300 milyon dolara yakın seyahat harcaması yaptığı ortaya çıktı.

02.04.2020-15:40 - (Son Güncelleme: 02.04.2020-16:51) Dünya Sağlık Örgütü Değil, Dünya Seyahat Örgütü Sanki!

Dünya Sağlık Örgütü'nun (DSÖ) hesapları incelendi. Söz konusu incelemenin sonucunda DSÖ'nün, bir yılda 300 milyon dolara yakın seyahat harcaması yaptığı ortaya çıktı.

Haber365 (CENEVRE)- Dünya Sağlık Örgütü’nun varlığı ve harcamaları coronavirüs nedeniyle yeniden gündeme geldi. BM’ye bağlı örgüt, yaptığı sağlık çalışmalarından çok seyahatlere harcadığı paralar ile gündeme gelmesi dikkat çekici!

haber365 Cenevre muhabirinin edindiği bilgilere göre 2019 yılında Dünya Sağlık Örgütü, bütçesinin sadece yüzde 4’ünü sağlık malzemesi alımında kullanırken, yüzde 8’ini seyahat için harcadığı ortaya çıktı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün bütçe raporlarındaki bu korkunç durum oldukça tepki topladı.Örgütün seyahat harcamalarının yüzde 45’i kendi personeline yapılırken, yüzde 55’i de misafirler için yapıldığı raporda yer alıyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün daha önceki yıllarda raporlanan bütçeleri de tartışma konusu olmuştu. Örgütün seyahat harcamalarına tatmin edici bir açıklama getirmediği öğrenildi.

DSÖ’nün üç yıl önceki seyehat arcaması bile dudak uçuklatacak cinsten. 2017 yılında DSÖ’nün seyahat için harcadığı para tam 200 milyon dolar. DSÖ ayrıca coronavirüsün ortaya çıktığında haberdar olmuş ve Çin’in baskısı ile bunu dünyaya duyurmadığı biliniyor. Bu konuda ağır suçlamalara cevap veremeyen Direktör Tedros Adhanom Ghebreyesus sessizliğini hala koruyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal