Dünya Gıda Programı: Doğu Guta'ya Erişim İzni Yok

WFP Suriye Direktörü Kern, Doğu Guta'da yardım bekleyen 200 bine yakın kişinin olduğunu, işgalin sonlanmasına rağmen Esed’in hala BM'ye ulaşım izni vermediğini söyledi.

24.04.2018-15:36 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-15:30) Dünya Gıda Programı: Doğu Guta'ya Erişim İzni Yok

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), Suriye rejiminin işgali ve yoğun saldırılar sonucu ele aldığı Doğu Guta'da yaklaşık olarak 200 bin insanın kaldığını, Esed’in BM'ye halen bölgeye ulaşım izni vermediğini belirtti.

WFP Suriye Direktörü Jakob Kern, BM Cenevre Ofisi'nde gerçekleştirdiği basın açıklamasında, milyonlarca Suriyeli vatandaşın yaşadığı İdlib'e yönelik yapılacak bir operasyonun sonuçlarının Halep, Rakka ve Doğu Guta'ya göre çok daha büyük felaketlere yol açacağı ikazını yaptı.

İdlib'de Suriye'nin değişik yerlerinde yerinden edilmiş vatandaşların da barındığını hatırlatan Kern, "Bölgenin yüzölçümü ve nüfusu göz önüne alındığında buraya yapılacak bir operasyon çok daha büyük bir felakete yol açar" şeklinde konuştu.

Kern, Suriye’de bir an önce sulh sürecinin başlaması gerektiğinin vurgulayarak, "Suriye'de 7 senedir devam eden savaş artık sivilleri bıktırdı. Bölge halkı barış ve normal hayatlarına tekrar dönmek istiyorlar." diye konuştu.

Esed rejiminin yaklaşık 2 hafta önce ele geçirdiği Doğu Guta'daki son duruma dair konuşan Kern, şöyle devam etti:

"Doğu Guta artık kuşatma altında değil ama hala WFP ekiplerinin bölgeye ulaşması için erişim iznimiz yok. Esed rejimi hala erişim izni vermedi. Esed’den bir izin almadan bir yerden başka bir yere hareket etmenize izin verilmiyor. Biz de dahil, elinizde dolaşım izni olduğuna dair belgeler olmadığı sürece hiçbir yere hareket etmek mümkün değil."

Direktör Kern, Doğu Guta'da hala yaklaşık 200 bin insanın yaşadığını, 150 bin insanında de bölgeyi bırakıp gitmek zorunda kaldığını hatırlatarak, Doğu Guta’ya acil gıda ulaştırmak için bir kez daha ulaşım izni verilmesi çağrısında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal