DSÖ'den Yeni Tip Domuz Gribi İçin Açıklama Geldi

Çin'de yapılan araştırmalarda bilim insanları yeni tip domuz gribinin tespit edildiğini belirtti. Uzmanlar virüsün pandemi potansiyeli taşıdığını söyledi. Konuyla ilgili olarak Dünya Sağlık Örgütü'nden açıklama geldi ve takipçisi olacağız denildi.

30.06.2020-16:32 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-16:27) DSÖ'den Yeni Tip Domuz Gribi İçin Açıklama Geldi

Çin'den yayılan coronavirüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürürken, Çin'de araştırma yapan bilim insanları domuzlarda yeni bir virüs türü keşfetti. Virüsün insanlara bulaştığı aktarılırken, virüsün mutasyon geçirerek hızla yayılmasından endişe duyuldu.

Uzman isimler insanlara kolay bir şekilde bulaşabilecek olan bu virüsün yakın şekilde takip edilmesi gerektiğini aktardı. 

2009 yılında Meksika'da ortaya çıkan domuz gribinin (A/H1N1pdm09) yeni keşfedilen virüs ile benzerlik gösterdiği de belirtildi.

Mevcut kullanılan grip aşıları bu türe etki sağlamıyor fakat üzerinde oynama yapılarak yeni türde koruma sağlamanın mümkün olduğu ifade edilirken, konuyla ilgili olarak Dünya Sağlık Örgütü sözcüsünden açıklama geldi. 

"GARDIMIZI İNDİRMEYİZ"

Sürecin yakından takip edileceğini belirten sözcü, bilim insanlarının çalışmalarını dikkatlice okuyacaklarını söyledi ve "Gardımızı indirmeyiz." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal