DSÖ'den Son Dakika Coronavirüs Açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, bütün ülkelerin basit sağlık önlemleri almadığı sürece coronavirüs pandemisi gittikçe daha da kötüye gidebileceğini ifade etti.

13.07.2020-19:58 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-20:43) DSÖ'den Son Dakika Coronavirüs Açıklaması

Cenevre basın açıklaması yapan Tedros, “Açık sözlü olayım, birçok ülke salgına karşı yanlış yöne doğru gidiyor, virüs bir numaralı halk düşmanı olarak yerini koruyor” sözlerine yer verdi.

Tedros, eğer basit sağlık önlemleri alınmazsa salgının daha da kötüleşeceğini ifade etti.

DSÖ toplantısı devam ederken açıklanan verilere göre salgın dünya çapında 13 milyondan fazla kişiye bulaşmış durumda. Can kayıpları ise 575 bine doğru yükseliyor.

OKULLARIN AÇILMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Virüs salgını devam ederken okulların açılıp açılmaması hakkında yaşanan tereddütler için ise DSÖ’nün doktorlarından Maria Van Kerkhove açıklamalarda bulundu.

Çocuktan çocuğa virüs bulaşmasıyla ilgili soruları yanıtlayan Kerkhove, konu hakkında ön basım yapan çalışmaların bulunduğunu belirtti.

Kerkhove, “Çalışmalara göre çocuklar yetişkinlere göre hastalığı daha az semptomla geçiriyor. Onlar da virüs yüzünden hastalanabiliyor. Ancak çocuklar arasındaki geçişler hâlâ sınırlı” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal