DSÖ, Coronavirüs İkinci Dalganın Ne Zaman Geleceğini Açıkladı

Avrupa'da yeni tip coronavirüs salgınında kaydedilen iyileşmeyi yorumlayan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, ikinci dalga için eylül ayına gösterdi.

04.06.2020-23:40 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-23:42) DSÖ, Coronavirüs İkinci Dalganın Ne Zaman Geleceğini Açıkladı
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınında ikinci dalga tehdidine ilişkin yorumlar yaptı.

İnternet üzerinden gerçekleşen çevrimiçi brifingde konuşan Kluge, birçok Avrupa ülkesinde salgının iyiye gitmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ancak bu ülkelerdeki hükümetlerin rehavete kapılmaması gerektiğini ifade etti.

Kluge, "Avrupalı ülkelere şunu söylemek istiyorum; eğer durum iyiye gidiyorsa, bu kutlama yapma zamanı değil hazırlık yapma zamanıdır. Sonbahara hazırlanmalıyız" sözlerine yer verdi.

Kluge, coronavirüs ikinci dalganın eylül ayında başlayabileceğini ve mevsimsel griple birlikte yayılabileceğini ifade etti.

Kluge, dünkü açıklamasında, "Covid enfeksiyonunun tekrar yükselişe geçmesi gibi açık bir tehdit var, eğer durdurulmazsa ikinci bir dalga gelebilir ve çok yıkıcı olabilir" sözlerini kullanmıştı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal