DSÖ: Coronavirüs Havadan da Bulaşabilir

Dünya Sağlık Örgütü, coronavirüsün havada asılı duran küçük parçacıklar tarafından yayılabileceğine dair yeni kanıtlar olduğunu kabul etti.

08.07.2020-17:07 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-17:04) DSÖ: Coronavirüs Havadan da Bulaşabilir

Bir yetkili, coronavirüsün havadan bulaşmasının kalabalık, kapalı veya kötü havalandırılan ortamlarda göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

Kanıt doğrulanırsa, iç mekanlara ilişkin talimatları etkileyebilir.

200'den fazla bilim insanından gelen açık bir mektup DSÖ'yü hava yoluyla bulaşma olasılığını küçümsemekle suçlamıştı.

Dünya Sağlık Örgütü şimdiye kadar öksürük veya hapşırıkla virüsün damlacıklar yoluyla bulaştığını söylüyordu.

Colorado Üniversitesi'nden mektupta imzası bulunan kimyager Jose Jimenez, verdiği demeçte, ‘Kanıtları kabul etmelerini istedik. Bu kesinlikle DSÖ'ye bir saldırı değil. Bu bilimsel bir tartışma, ancak halka açılmamız gerektiğini hissettik çünkü DSÖ kanıtları dinlemeyi reddediyordu’ dedi.

Mektupta imzası bulunan Hong Kong Üniversitesi'nden Profesör Benjamin Cowling ise BBC'ye yaptığı açıklamada Dünya Sağlık Örgütünün, özel maskelerin sayısı yeterli olmadığı için hava yoluyla bulaşmasını konuşmak istemediğini söyledi.

DSÖ yetkilileri, kanıtların daha fazla değerlendirme gerektirdiğini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün enfeksiyonun önlenmesi ve kontrolüne yönelik teknik lideri Benedetta Allegranzi, ‘kalabalık, kapalı, kötü havalandırılan ortamlarda’ coronavirüsün havadan bulaştığına dair kanıtların göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal