DSÖ: Avrupa Artık Coronavirüs Krizinin Merkez Üssü Haline Geldi

Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa'nın artık coronavirüs krizinin merkez üssü haline geldiğini ifade etti.

13.03.2020-21:54 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-21:46) DSÖ: Avrupa Artık Coronavirüs Krizinin Merkez Üssü Haline Geldi
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Avrupa'nın artık yeni tip coronavirüs (Kovid-19) salgınının merkez üssü haline geldiğini ifade etti.

Ghebreyesus, DSÖ'nün Cenevre'deki merkezinde gerçekleştiği ve sadece DSÖ yetkilileri ile kendisinin yer aldığı "sanal basın toplantısı" olarak adlandırılan panelde, yazılı, e-posta ve telefonla gelen soruları cevapladı.

Avrupa'da günlük olarak açıklanan coronavirüs vaka ve ölüm sayısının Çin'i geçtiğine işaret eden Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Çin hariç dünyanın geri kalanından bildirilen daha fazla vaka ve ölüm sayılarıyla Avrupa artık Kovid-19 pandemisinin merkez üssü haline geldi." sözlerine yer verdi.

Ghebreyesus, dünya genelinde 123 ülke ve bölgeden 132 bin coronavirüs vakasının bildirildiğini işaret ederek, "5 bin kişinin hayatını kaybetmesi bir dönüm noktasıdır." diye konuştu.

Dünyanın sadece coronavirüse odaklandığına ifade eden Tedros Adhanom Ghebreyesus, bununla beraber sıtma, AIDS ve daha pek çok hastalıkla günlük mücadele veren ülkeler olduğuna dikkati çekti.

Ghebreyesus, dünyanın neresinde meydana gelirsen gelsin hastalıkların insanlığın "ortak düşmanı olduğu" yanıtını verdi ve ayrıca ülkelerin coronavirüsün bulaşma zincirini kırmak için "virüsü erken tespit etmeleri, insanları korumaları ve tedavi etmeleri" gerektiğini işaret etti.

DSÖ Genel Direktörü ayrıca, Kovid-19'un en yaygın olarak görüldüğü ülkelere dönerek, "Bizde böyle olmayacak" diyen ülkelerin "ölümcül bir hata yaptığını" ve Kovid-19 pandemisinin her ülkede patlak verebileceği sözlerine yer verdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal