Down Sendromlu Çağatay Sanatıyla Parlamaya Devam Ediyor

Dünya'ya Down Sendromlu olarak gelen Çağatay Aras, ailesinden aldığı eğitim sayesinde öğrendiği bağlamasıyla konserler veriyor, farkındalık yaratıyor.

21.03.2019-11:32 - (Son Güncelleme: 27.03.2019-17:48)

HABER365 / ÖZEL HABER 

Dünya genelinde 6 milyon bireyde olan down sendromu genetik farklılığın farkında olma günü olarak her yıl bütün dünyada hatırlatma amacıyla kutlanıyor.

Down sendromlu kişilerin de toplumun her bireyi gibi olduğunu ortak bir bilinçle kavramak için hatırlanan Dünya Down Sendromlular Günü, bu bireylerin hayat kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor.

Dünya'ya bu sendrom ile gelen vatandaşlarımıza karşı toplumumuzun sahip olduğu bakış açısı sayesinde down sendromlu bireylerimiz sosyalleşebiliyor ve gelişimlerini sosyal bir ortamda devam ettirebiliyorlar. 

Hiçbir şekilde ''öteki'' olmayan normal bir vatandaşla eş değer olan bu bireylerden bir tanesi bugün ülkemizde sanatıyla bütün down sendromlu vatandaşlarımıza örnek oluyor.

ÇAĞATAY ARAS... O BİR BAĞLAMA USTASI

Ailesinden aldığı destekle müziğe duyduğu ilgiyi geliştiren ve abisi Suphi Aras'ın verdiği müzik eğitimiyle bugün konserler verebilecek noktaya gelen Çağatay Aras, yeteneğiyle herkesi büyülüyor.

Sosyal medya hesabında birçok ünlü ile çalan ve abisi Suphi Aras ile turnelere çıkmaya başlan Çağatay, bütün ülkede tanınmaya başladı.

Birçok enstrümanı çalabilen Çağatay'ın uzmanlık alanı ise abisi Suphi Aras'tan öğrenerek çaldığı bağlaması. Müthiş bir müzik kulağı olan Çağatay, konserlerde gereken ilgi ve eğitim verildiğinde neleri başarabileceklerini gösteriyor.

Çağatay'ın bu yeteneklerini farkeden ve bunu geliştirmesine bütün imkanlarıyla yardım eden Aras Ailesi'nin, down sendromlu çocuğu olan bütün ailelere verilebilecek en iyi örnek olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal