Dortmund'da Trabzon Meydanı Açıldı

Almanya’nın Dortmund şehrinde Dortmund Büyükşehir Belediyesinin “Trabzon Meydanı” ilan ettiği alan törenle hizmete açıldı.

12.05.2019-19:12 - (Son Güncelleme: 12.05.2019-19:35)

Almanya’nın Dortmund şehrinde bir alana “Trabzon Meydanı” ismi verildi. Trabzon Meydanı’nın açılış törenine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Essen Başkonsolosu Şener Cebeci ve Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Ullrich Sierau ile beraberindeki heyet katıldı.

"İKİ ŞEHRİN HALKINI BİRBİRİNE DAHA FAZLA YAKINLAŞTIRACAKTIR"  

Dortmund temaslarının son gününde meydanın açılış törenine katılan Başkan Zorluoğlu, burada gerçekleştirdiği konuşmada Dortmund'ta bulunmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu belirtti. İki şehir arasında birlikte hareket edilebilecek pek çok alan bulunduğuna işaret eden Zorluoğlu, “Eğitimden kültüre, bilimden spora, kültürden ekonomi ve ticarete kadar birçok alanda birlikte gerçekleştirebileceğimiz faaliyetler bulunduğunu ve birbirimizden öğreneceğimiz çok şey olduğunu düşünüyorum. Bugün açılışını yaptığımız Dortmund Trabzon Meydanı, sadece ilişkilerimize yeni bir ivme kazandırmayacak. Aynı zamanda iki şehrin halklarını da birbirine daha fazla yakınlaştıracaktır” dedi.

"HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"  

Meydana, Trabzon Meydanı adını veren Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanına ve belediye meclis üyelerine teşekkürlerini ileten Başkan Zorluoğlu, “Trabzon Dortmund kardeş şehir ilişkisine kuruluşundan bugüne kadar katkı yapan Uyum Meclisi üyelerine, Türk ve Alman sivil toplum kuruluşlarına, Trabzon Dernekleri yöneticilerine şükranlarımı sunuyor, ayrıca teşekkür ediyorum. Trabzon Meydanı’nın her iki şehrin insanlarına da hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

"TRABZON'UN TARİHİ 4000 YILLIK TARİHİYLE BİZİM KENTİMİZDEN DAHA ESKİ"  

Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Ullrich Sierau ise gerçekleştirdiği konuşmada, “Trabzon şehri 4000 yıllık tarihiyle bizim yaşadığımız kentten daha eski bir tarihe sahip. Birçok insanın Trabzon’dan göç edip Dortmund'a geldiği ve Almanya’nın kalkınmasına katkı sunduğu için teşekkür ediyoruz. Bu kalkınmada onların da emeği var” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal