Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Donald Trump'ın Ukrayna Krizi İstifaya Sürükledi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ukrayna Özel Temsilcisi Kurt Volker'ın, Trump'ın azil soruşturmasına sebep olan Ukrayna krizinden ötürü görevinden istifa ettiği açıklandı.

28.09.2019-10:17 - (Son Güncelleme: 28.09.2019-09:41)

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ukrayna Özel Temsilcisi Kurt Volker'ın, Trump'ın azil soruşturmasına sebep olan Ukrayna krizinden ötürü görevinden istifa ettiği açıklandı.

Amerikan basınını sarsan haberlerde, 2017 yılından bu yana Ukrayna Özel Temsilciliği görevini sürdüren Volker'ın istifa ettiği açıklandı. ABD Başkanı Trump'a yönelik azil soruşturmasına neden olan Ukrayna krizinde adı geçen Volker'ın, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya istifasını beyan ettiği açıklandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı ise bahsi geçen konuya yönelik bir açıklamada bulunmadı. 

NE OLMUŞTU?

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, geçen haftaki haberinde Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile temmuzda yaptığı telefon görüşmesinde, bu ülkeden, Demokrat başkan aday adayı Joe Biden'in oğlunu soruşturmasını istediğini iddia etmişti.

Trump, söz konusu iddialar üzerine, Zelenskiy ile yaptığı görüşmenin tamamen usullere uygun olduğunu belirterek, "Zelenskiy ile ne konuştuğumun önemi yok. Birileri Biden'ı araştırmalı." dedi.

ABD basını, Trump'ın Ukrayna liderine, ancak Biden ve ailesini soruşturması durumunda yardım edeceğini dile getirdiğini yazmış, Demokratlar bu iddianın ortaya çıkması üzerine azil soruşturmasını gerçekleştirmişti. Trump ise bahsi geçen telefon görüşmesinden önce Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık yardımların ertelendiğini bildirmişti.

Beyaz Saray da görüşmenin dökümünü yayımlamış ve yardımlarla görüşme arasında bir ilişki olmadığını ifade etmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;