Donald Trump'ın Seçim Danışmanına Hapis Cezası

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski seçim danışmanı George Papadopoulos'a 14 gün hapis cezası verildi. Bu karar ABD'deki Rusya soruşturmasında verilen ilk ceza.

08.09.2018-10:54 - (Son Güncelleme: 08.09.2018-10:47) Donald Trump'ın Seçim Danışmanına Hapis Cezası

Rusya soruşturması çerçevesinde FBI'ya yalan söylemekten suçlu bulunan ABD Başkanı Donald Trump'ın eski seçim danışmanı George Papadopoulos'a 14 gün hapis cezası verildi. Korkunç bir hata yaptığını söyleyen Papadopoulos, "Dürüst değildim ve soruşturmayı engellemiş olabilirim." biçiminde konuştu.

FBI'A YALAN SÖYLEDİĞİNİ İTİRAF ETTİ

Geçen sene ekim ayında Rus görevlileri ile olan irtibatları hususunda Federal Soruşturma Bürosuna (FBI) yalan söylediğini kabul eden Papadopoulos, hapis cezası aldı. Bu ceza ile Papadapoulos, Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'ın yaptığı Rusya soruşturmasında mahkum edilen ilk Trump kampanya görevlisi oldu.

9 BİN 500 DOLAR CEZA

Başkent Washington'daki federal bir mahkemede yapılan davada Papadapoulos, hapis cezasının haricinde bir sene denetimli serbestlik cezası, 200 saat kamusal hizmet ve 9 bin 500 dolar cezaya mahkum edildi.

''DÜRÜST DEĞİLDİM''

Davanın yapıldığı sırada kendisinin korkunç bir hata yaptığını söyleyen Papadopoulos, "Dürüst değildim ve soruşturmayı engellemiş olabilirim." biçiminde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal