Donald Trump'ın Çekilme Kararına Dünyanın Tepkisi

ABD lideri Donald Trump, İran ile P5+1 arasında 2015 yılında imzalanan anlaşma konusunda beklenen açıklamasını yaptı ve tüm dünya liderlerinde karara yorum geldi.

08.05.2018-22:23 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-22:24) Donald Trump'ın Çekilme Kararına Dünyanın Tepkisi

AB: ANLAŞMAYA UYMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Donald Trump'ın açıklamasını yorumlayan Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB'nin İran nükleer anlaşmasına uymaya devam edeceğini açıkladı. Mogherini, "İran nükleer anlaşmasıyla ilgili mevcut durum bağlamında, AB kendi menfaatlerine dayanarak hareket etme hakkını saklı tutuyor" şeklinde konuştu.

EMMANUEL MACRON: ÜZGÜNÜZ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya ve İngiltere’nin de konu hakkındaki düşüncelerini belirterek "Fransa, Almanya ve İngiltere, ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çıkma kararı sebebiyle üzgün" diye konuştu.

İSRAİL: TAHRAN'DAKİ REJİMİN DÜŞMESİNE YOL AÇACAK CESUR ADIM

İsrail Savunma Bakanlığı ise ABD'nin İran nükleer anlaşmasından geri çekilme kararı için "Tahran'daki rejimin düşmesine yol açacak cesur adım" olarak değerlendirdi.

TÜRKİYE: İRAN İLE TİCARETİ KISITLAMAYACAĞIZ

Türk Ekonomi Bakanlığı, ABD'nin İran nükleer anlaşmasından geri çekilme kararıyla alakalı olarak İran ile ticareti kısıtlamayacaklarını söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal