Donald Trump Yılın Pinokyosu Seçildi

Washington Post gazetesinin yayınladığı habere göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın 2018 yılında yaptığı açıklamalarda toplam 5,611 yanlış ve yanıltıcı bilgi aktardığı iddia ediliyor.

02.01.2019-10:54 - (Son Güncelleme: 02.01.2019-10:50) Donald Trump Yılın Pinokyosu Seçildi

Washington Post gazetesinin yayınladığı habere göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın 2018 yılında yaptığı açıklamalarda toplam 5,611 yanlış ve yanıltıcı bilgi aktardığı iddia ediliyor. Yani Trump her gün 15 yalan söylüyor.

Gazete iddialarını, Trump'ın yaptığı her açıklamayı günü gününe takip eden veri doğrulama sisteminin araştırmasına dayandırılıyor.
Bu doğrultuda, 2017 yılında toplam 1,989 kez yanlış bilgi aktaran ya da asılsız iddialarda bulunan Trump 2018 senesinde yanlış açıklamalarını 3 kat daha arttırdı.

''MÜMKÜN OLDUĞU ZAMAN DOĞRUYU SÖYLÜYORUM’’

İngiliz yerel gazetesi Independent da Trump'ın sık sık Amerikan medyasını yalan haber' yapmakla suçladığına ve kendisinin her zaman doğrunun bekçisi olduğu mesajını vermeye çalıştığını söylüyor.

Trump senenin başlarında ABC News ile yaptığı bir konuşmasında sık sık yalan söyleyip olayları çarpıttığı iddiasına karşı "Her zaman gerçekleri söylemek istiyorum yani, bunu yapmaya çalışıyorum. Mümkün olduğunda doğruyu söylüyorum" diyerek cevap vermişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal