Donald Trump: ABD Uluslararası Silah Ticareti Anlaşmasından Çekilecek

ABD Başkanı Donald Trump, 2013’te Birleşmiş Milletler nezdinde imzalanan Silah Ticareti Anlaşması'ndan ülkesinin imzasını çekeceğini duyurdu.

26.04.2019-23:11 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-23:05) Donald Trump: ABD Uluslararası Silah Ticareti Anlaşmasından Çekilecek

ABD Başkanı Donald Trump, Ulusal Tüfek Derneğine (NRA) bağlı lobi kuruluşu Ulusal Tüfek Derneği Yasama Eylem Enstitüsünün (NRA-ILA) Indianapolis’te düzenlediği "Liderler Forumu" etkinliğinde konuştu.

İMZAYI ATTI

Katılımcıların huzurunda BM Silah Ticareti Anlaşmasın’dan imzasını çekeceğine dair bir belgeyi imzalayan Trump, "Birleşmiş Milletler yakında Amerika’nın bu anlaşmayı reddettiğine dair resmi bir tebligat alacak." ifadelerini kullandı.

"BUNUN NE OLDUĞUNU BİLDİĞİNİZİ SANMIYORUM"

Donald Trump buraday yaptığı konuşmada, "Bunun ne olduğunu çoğunuzun bilmediğini düşünüyorum. Ne olduğunu biliyor musunuz? Büyük bir faktör. Orada NRA’dan bazı mutlu yüzleri görüyorum. Resmi olarak bugün, fazlasıyla yanıltıcı bu anlaşmadan Amerika’nın imzasını çekeceğimi duyuruyorum. İmzamızı geri çekiyoruz." ifadesini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal