Doğum Sırasında Bebeğin Kafası Koptu, Vücudu Anne Rahminde Kaldı

Brezilya'da sezaryenle doğum yapacağı söylenen genç anne adayı, doktorların ani karar değişikliği sonrası normal doğuma alındı. Doğum esnasında bebeğin kafası koparken, vücudu anne rahminde kaldı.

20.10.2020-16:08 - (Son Güncelleme: 20.10.2020-15:42) Doğum Sırasında Bebeğin Kafası Koptu, Vücudu Anne Rahminde Kaldı

Brezilya'da ismi açıklanmayan 26 yaşındaki bir anne, doğum için Belem şehrinde bulunan Santa Casa de Misericordia hastanesine kaldırıldı. Sezaryen ile doğum yapması gereken kadın, hastane çalışanlarının kararıyla normal doğuma alındı. Ancak doğum sırasında anne rahminde sıkışan bebeğin kafası koparak yere düştü. Vücudunun geri kalan kısmı ise rahimde kaldı. Bebeğin vücudunun geri kalan kısmı ise ameliyatla çıkarıldı.

Bebeğini kaybeden kadının akrabası Amanda Vieira, ceninde sağlık problemleri olması nedeniyle sezaryen ile alınması gerektiği ancak doğum servisindeki personelin normal doğumda ısrar etmesi nedeniyle olayın gerçekleştiğini söyledi. Polis, doktorun sezaryen yapılması yönündeki raporuna rağmen doğum servisindeki personelin üç saat boyunca normal doğuma uğraştığını belirtti.

BEBEĞİN KAFASI KOPUP DÜŞTÜ

Acılı eş, karısının 8 aylık hamile olduğunu, doğum sancısı tutunca kendi doktorlarına gittiklerini, onun da bebeğin sezaryenle dünyaya getirilmesi gerektiğini söylediğini belirtti. Doğum servisi personelinin tüm ısrarlara rağmen doğal yollarla doğum yapılması için 3 saat bekletip doğum odasına aldıklarını anlattı. Kadının doğumda zorlandığı ve bebeğin doğum sırasında kafasının kopup düştüğü öğrenildi.

Sonrasında bebeğin bedeninin geri kalanı anne rahminden ameliyatla çıkarıldı. Annenin olay sonrası büyük şok yaşadığı ve tedavi altına alındığı belirtildi. Diğer yandan hastane hakkında soruşturma başlatıldı.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal