Doğal Gaz Müjdesine Dünya Liderlerinin Tepkisi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğal gaz açıklamalarından sonra tüm dikkatler ABD, Almanya ve Fransa liderlerinin konuya yönelik yapacağı açıklamaların üzerine çekildi.

21.08.2020-16:49 - (Son Güncelleme: 21.08.2020-17:50) Doğal Gaz Müjdesine Dünya Liderlerinin Tepkisi!

Türkiye'nin doğal gaz açıklaması dünya gündeminde yakından takip edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğal gaz açıklamalarından sonra gözler üç büyüklere çevrildi.

Almanya, ABD ve Fransa liderlerini telaşa sürükleyen tarihi açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu hafta müjdeyi açıklayacağını çarşamba günü dile getirmişti. Başkan Erdoğan'ın söz konusu ifadesi dünya basının kulisini çalkalamıştı.

MACRON VE MERKEL'İN ETEKLERİ TUTUŞTU

Recep Tayyip Erdoğan'ın doğal gaz açıklaması yapacağı dedikodularının ardından Merkel ile Macron'un etekleri tutuşmuştu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron arasında kritik bir Doğu Akdeniz toplantısı gerçekleşmişti.

Söz konusu görüşmede, Çin, ABD, Rusya ve Türkiye ile ilişkilerin ele alındığını ve Avrupa Birliği’nin (AB) jeopolitik bir aktör olarak ortaya çıkması gerektiği üzerine açıklama yaptıklarını dile getiren Merkel, ''Avrupa tek sesle konuşursa güçlü olur.'' demişti.

Konuya yönelik açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, AB'nin Doğu Akdeniz’de egemenliğini korunması gerektiğini belirtti.

Merkel, Akdeniz’in doğusundaki duruma yönelik, ''Bizim orada gerginliğe değil istikrara ihtiyacımız var. Orada kritik bir durum var.'' değerlendirmesinde bulundu.

Almanya ve Fransa’nın güçlerini birleştirmeleri halinde iyi bir sonuç çıkabileceğini belirten Merkel, böylece iş birliğinin mümkün olabileceğini dile getirdi.

Merkel, AB’ye üye devletlerin egemenliğine yönelik saldırıların kabul edilemeyeceğini kaydetti.
Gerilimi tırmandırarak değil, konuşarak sorunların çözümünden yana olduklarını ifade eden Merkel, "Bu tüm taraflar için geçerli." ifadesini kullandı. Merkel, Türkiye ile Yunanistan arasında diyaloğun oluşması için çaba sarf ettiklerini anlattı.

TRUMP, MACRONU ARADI!

Diğer taraftan yakın zamanda Macron ile Doğu Akdeniz konusunda telefon diplomasisi yapan Trump'ın telaşa kapıldığı dile getirildi.

Konuya yönelik Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere, kritik görüşmenin detaylarını açıkalmıştı.

Trump, Macron ile gerçekleşen konuşmasında, Doğu Akdeniz'de iki NATO müttefiki Türkiye ve Yunanistan arasında artan tansiyondan duydukları endişeyi dile getirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal