Türkiye ve Rusya, Libya Hususunda 4 Maddede Mutabık Kaldı

Türkiye ve Rusya, Libya'da kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkes için şartların oluşturulması amacıyla ortak çabaları sürdürme kararı aldı.

22.07.2020-14:37 - (Son Güncelleme: 22.07.2020-15:30) Türkiye ve Rusya, Libya Hususunda 4 Maddede Mutabık Kaldı

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Rusya arasındaki müzakerelerde, Libya'daki buhranın askeri bir çözümü olmadığıyla ilgili inancın yinelendiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili 'Libya’da kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkes için şartların oluşturulması amacıyla Libyalı tarafların teşvik edilmesi de dâhil olmak üzere ortak çabaların sürdürülmesi hususunda anlaşmaya varıldı.' açıklamasında bulundu.

Rusya ile Türkiye arasında kurullar arası düzeyde Libya görüşmeleri sürüyor.

Başkentte görüşen 2 ülke yetkililerinin bugün düzenlediği toplantısından dört maddelik bir mutabakat çıktı.

MÜTABIK KALINAN MADDELER

Libya'da olan buhranın askeri bir çözümü olmadığıyla ilgili inancın yinelendiği görüşmede;

'1-Libya'da uzun süreli ve sürdürülebilir ateşkes için gereken koşulların oluşturulması amacıyla Libyalı taraflara nüfuz edilmesi de dahil olmak üzere ortak çabalara devam edilecek.

2- Libya konulu Berlin Konferansı'nın kararlarına (19 Ocak 2020 tarihli) uygun olarak ve BM'nin koordinasyonunda Libyalı taraflar arasındaki siyasi diyaloğun teşvik edilmesine katkı sunulacak.

3- Güvenli insani erişimin sağlanması ve tüm ihtiyaç sahiplerine acil olarak yardım ulaştırılması için taraflara önlem alma çağrısı yapılacak.

4- Libya Ortak Çalışma Grubu kurulması ve görüşmelerin bir sonraki turunun en kısa zamanda Moskova'da yapılması konusunda çalışma yapılacak.' kararları verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal