Dışişleri Bakanlığı Açıkladı! Türkiye'den 7 Ülkeye Sert Tepki

Dışişleri Bakanlığı, Beşinci MED7 Zirvesi'nde onaylanan ortak bildiri ile ilgili bir açıklama yayımladı.

31.01.2019-12:22 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-12:22) Dışişleri Bakanlığı Açıkladı! Türkiye'den 7 Ülkeye Sert Tepki

Dışişleri Bakanlığı, Beşinci MED7 Zirvesi'nde onaylanan ortak bildiri ile ilgili bir açıklama yayımladı. Bakanlık tarafından yayımlanan açıklamada;

YAPICILIKTAN UZAK BİR TUTUM 

'Fransa, İtalya, İspanya, Malta, Portekiz, Yunanistan ve GKRY’nin katılımıyla 29 Ocak 2019 tarihinde GKRY’de düzenlenen AB üyesi Güney Avrupa Ülkeleri (Med7) Beşinci Zirvesinde kabul edilen ortak bildiride yer alan ifadeler, bazı AB ülkelerinin "Birlik dayanışması" adı altında sergiledikleri hakkaniyet ve yapıcılıktan uzak tutumun yeni bir örneğini teşkil etmektedir.

AB ÜYELİĞİ İSTİSMAR EDİLİYOR

Bildiride, Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıs’ta çözüm sürecine yönelik sözde çabalarının takdir edilmesi ve Doğu Akdeniz’deki tek taraflı hidrokarbon faaliyetlerinin desteklenmesi GKRY’nin AB üyeliğini istismar etmeyi sürdürdüğünü gözler önüne sermektedir.

Unutulmamalıdır ki, 2017 yılında Kıbrıs Konferansı’nın başarısızlıkla sonuçlanmasının temel sebebi Kıbrıs Rum tarafının uzlaşmaz, kendisini Ada’nın tek sahibi, Kıbrıs Türk halkını ise azınlık olarak gören zihniyetidir. Bildiride Kıbrıslı Türklerin Ada’nın doğal kaynakları üzerindeki meşru haklarından bahsedilmemesi bu çarpık zihniyetin devam ettiğini göstermektedir.

TÜRKİYE HAREKETE GEÇTİ

Türkiye, Kıbrıslı Türklerin meşru hak ve çıkarlarını savunmak amacıyla gerekli adımları atma yönündeki kararlılığını korumaktadır.' ifadelerine yer verildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal