Dışişleri Bakanından Mali'ye Destek Açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu askeri darbe sonrası Mali halkının yanında olacağını dile getirdi. Askeri darbe sonrası yaşanan anayasal ve mali düzen için desteklerini esirgemeyeceğini ılımlı şartların yeniden tesis edilmesi gerektiğini açıkladı.

10.09.2020-09:15 - (Son Güncelleme: 10.09.2020-09:17) Dışişleri Bakanından Mali'ye Destek Açıklaması

Halkın Selameti için Ulusal Konsey'de desteklerini dile getirdikten sonra Mali Devlet Radyo ve Televizyonu'na konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, Mali'nin Türkiye ile kardeş bir ülke olduğunu ve bu kardeş ülke Mali halkına desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, "Arzumuz Mali'nin sorunsuz bir şekilde geçiş sürecini tamamlamasıdır. Bir an önce anayasal düzenin tesis edilmesi ve demokratik şekilde seçimlerin yapılabilmesi için gerekli adımların atılması Mali'nin geleceği bakımından önemli." dedi.

İKİ TÜRK POLİSİ GÖREVDE

Çavuşoğlu bu açıklamalarnın yanı sıra Mali'nin BM'deki misyonuna güvendiklerini ve bu misyona verdikleri desteği iki Türk polisini görevlendirerek desteklediklerini açıkladı.Birçok konuda sorumlulukları olduğunu dile getireb Çavuşoğlu, terör ile mücadelede, Covid-19 ile olan mücadelelerinde de yanlarında olacağını açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu daha sonra şunları kaydetti:

"Şu anda Mali'nin içinde bulunduğu şartlarda, sivil toplumla ve siyasi partilerle kapsamlı bir şekilde görüşmelere başlanmasını olumlu buluyoruz. Aynı şekilde başta ECOWAS (Batı Afrikalı Devletler Ekonomik Topluluğu), BM olmak üzere uluslararası toplumla da bu süreçte iş birliği önem arz ediyor. Uluslarası toplumla iş birliği konusunda biz de Türkiye olarak gereken katkıyı sağlayacağız. Önümüzdeki süreçte de kardeş Mali halkının yanında olmaya devam edeceğiz ve kardeş Mali halkına verdiğimiz destekleri sürdüreceğiz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal