Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Rum Mevkidaşına "Dederasyon" Cevabı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşolu, BM koridorunda kendisini gören ve "Neden hemen federasyon konusunda anlaşmıyoruz?" siye soru soran Rum mevkidaşına " Senin liderin bunu reddetti." dedi.

24.09.2019-10:18 - (Son Güncelleme: 24.09.2019-10:15)
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşolu, BM 74. Genel Kurul toplantısı için bulunduğu New York'ta karşılaştığı ve federasyon konusunu gündeme taşıyan Rum mevkidaşı'na "Senin liderin bunu reddetti. Önce neyi müzakere edeceğimize karar vermemiz lazım." cevabını verdi.

Rum Dışişleri Bakanı Hristodulides New York'taki BM binası koridorlarında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlunu görünce bir anda elini uzatarak "Neden hemen federasyon konusunda anlaşmıyoruz." sorusunu yöneltti.

Gelen soru üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Senin liderin bunu reddetti. Önce neyi müzakere edeceğimize karar vermemiz lazım. Neyi müzakere edeceğiz, iki devlet mi, başka bir şey mi?" cevabı ile karşılık verdi.

Rum Bakan Hristodulidis'in "Neyi müzakere edeceğimiz belli. Sadece bir çözüm var, iki toplumlu iki kesimli federasyon. İki devlet veya konfederasyonu unutun." çıkışı üzerine Bakan Mevlüt Çavuşolu iki yıl önce İsviçre'nin Crans-Montana kasabasında Anastasiadis ile yapılan görüşmeyi Rum mevkidaşına hatırlattı. "Son sefer (Crans Montana'da) senin önünde senin liderin konfederasyonu ortaya attı. (Rum lider) Anastasiadis geçen yıl bir 'federasyon', bir 'konfederasyon' dedi. Önce neyi müzakere edeceğimizi açıkça tartışmamız lazım. Biz yıllardır çözüm için uğraşan taraf olduk, hem Annan Planı'nda hem Crans Montana'da."


Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal