Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Çin'in Uygur Türklerine Uyguladığı İhlallerin Son Bulmasını Bekliyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çin'in Uygur Türkleri ve Müslüman azınlıklara karşı uyguladığı politikasına hakkında konuştu. Çavuşoğlu, Çin'in uyguladığı hak ihlallerinin bir an önce sonlanmasını beklediklerini belirtti.

25.02.2019-17:41 - (Son Güncelleme: 25.02.2019-17:37) Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Çin'in Uygur Türklerine Uyguladığı İhlallerin Son Bulmasını Bekliyoruz

İnsan Hakları Konseyinin 40'ıncı oturumun "yüksek seviyeli" bölümünde konseye konuşma yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çin'in Uygur Türkleri ve Müslüman azınlıklara karşı uyguladığı politikasına hakkında konuştu. Çavuşoğlu, Çin'in uyguladığı hak ihlallerinin bir an önce sonlanmasını beklediklerini belirtti.

İnsan Hakları Konseyi'nin 40'ıncı oturumun "yüksek seviyeli" bölümünde konuşma yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde (Doğu Türkistan) ikamet eden Uygur Türkleri'ne ve Müslüman azınlıklara karşı yapılan insan hakları ihlalleri raporlarının tedirgin edici olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, Çin'in terörle mücadele çerçevesinde masum insanlar ve teröristler arasında ayrım yapması gerektiğini aktardı. Çavuşoğlu Çin'in Uygur Türkleri ve Müslüman azınlıkların kültürel kimliklerini olduğu gibş korumasını ve din özgürlüğü de olmak üzere evrensel insan haklarına uygun hareket etmesini umduklarını belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal