Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD Sürekli Venezuela'nın İçişlerine Karışmıştır

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin Venezuela’daki girişimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

24.01.2019-11:07 - (Son Güncelleme: 24.01.2019-11:08) Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD Sürekli Venezuela'nın İçişlerine Karışmıştır

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin Venezuela’daki girişimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Çavuşoğlu,  "Son zamanlarda özellikle bazı Latin Amerika ülkeleri ve ABD sürekli Venezuela'nın içişlerine karışmıştır." sözlerini aktardı.

Çavuşoğlu değerlendirmesine şu şekilde devam etti:

"Venezuela'da seçimle gelmiş bir başkan var, meclis başkanı de facto olarak başkan ilan ediyor. Bu çok garip bir durum.

Biz ülkelerin dışlanmasına karşıyız, bir ülkenin içişlerine müdahale edilmesine de karşıyız. Son zamanlarda bazı Latin Amerika ülkeleri ve ABD, Venezuela'nın içişlerine karışmıştır.

Venezuela dünyanın en güzel ülkelerinden biridir. Şu andaki gelişmeler ise ciddi bir şekilde endişe veriyor. Biz Venezuela'nın ekonomisine de destek vermeye çalışıyoruz. Seçimle gelmiş bir başkan var, diğer taraftan meclis başkanı kendini başkan ilan ediyor.

Bu bir kaosa yol açabilir. Cumhurbaşkanımız dün Maduro'yu arayarak desteğini iletti. Halka hitap ederken, Maduro da Cumhurbaşkanımızın aradığını söylemiş. İnşallah, Venezuela sükunetle bu durumu atlatabilir aksi takdirde vahim gelişmeler olabilir.''

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal