Diktatör Sisi, Yaşlıları Ölüme Terk Etti

Mısır’ın eli kanlı diktatörü Sisi’nin talimatına uyan bazı hastaneler, coronavirüse yakalanmış hastaları kabul etmiyor. Ağır hastalar, hastane kapılarında ölüyor

30.03.2020-12:46 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-12:55)

haber365 (KAHİRE)- On binlerce sivili katlederek ülkenin ilk seçilmiş cumhurbaşkanını silah zoru ile deviren Mısır Diktatörü Abdulfettah El Sisi, yeni bir vahşete imza attı.

Kahire muhabirimizin Mısır Sağlık Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre kendisi de coronavirüs enfektesi olan Sisi, yaşlı hastaların hastane tedavisinin yapılmaması talimatı verdiği öğrenildi.

Sisi’nin bu emrine uyan bazı hastaneler, yaşlı Mısırlıları ölüme terk etti.

Dün Başkent Kahire’de bulunan kentin en büyük hastanelerinden olan Hayat Hastanesi’nde bu dram kayıt altına alında.

Katil diktatör Sisi’nin talimatlarına uyan Hayat hastanesi, dün öğlen saatlerinde kendilerine başvuran ve coronavirüs enfektesi olan 62 yaşındaki kronik Şeker Hastası M.A.C.’yi tedavi etmedi. Hastanın saatlerce tedavi için beklediği hastaneden dışarı çıkartıldığı kamera kayıtlarına yansıyor. Zorla yürüyerek dışarı çıkan hasta M.A.C, hastanenin kapısında yere yığılarak can verdi.

Hastanenin önünde can çekişen yaşlı Mısırlıya hiçbir görevli müdahale etmediği gibi cenazesi tam 7 saat hastanenin kapısında bekledi. 7 saatin sonunda ölümünden haberdar olan ailesi gelip cenazelerini hiçbir korunma tedbiri olmadan alıp defnetmek üzere evlerine götürdüler.

Mısır Diktatörü Sisi, Ülke genelinde coronavirüs testlerinin yapılmasına izin vermiyor. Ayrıca hastanede gerçekleşen ölüm vakaları kayıtlarının da farklı hastalıklar gösterilmesini emrettiği biliniyor.

Kahire muhabirimizin edindiği bilgiye göre şu ana kadar Mısır’ın bütün kentlerinde coronavirüs kaynaklı ölümler yaşanıyor. Ölenler herhangi bir sağlık tedbiri alınmadan gömülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal