Devrim Muhafızları’na Ağır Darbe

İran’da devlete bağlı en güçlü yapılarından olan Devrim Muhafızları adlı terör örgütüne Türkiye’nin Suriye operasyonu ile birlikte darbe üstüne darbe vuruldu.

07.03.2020-13:50 - (Son Güncelleme: 07.03.2020-14:42) Devrim Muhafızları’na Ağır Darbe

İran’da devlete bağlı en güçlü yapılarından olan Devrim Muhafızları adlı terör örgütüne Türkiye’nin Suriye operasyonu ile birlikte darbe üstüne darbe vuruldu.

Türkiye’nin Esad rejimi ve İran’ın gönderdiği Şii teröristlerin yaptığı katliamları engellemek için operasyon yapan Türkiye, İran’a bağlı terörist örgütlere çok büyük darbe vurdu. Hizbullah terör örgütünden onlarca teröristin imha edilmesi ve yüzlercesinin yaralanmasından sonra Devrim Muhafızları’nın da ağır darbe aldığı öğrenildi.

haber365.com'un sahadan aldığı bilgilere göre İran’ın en güçlü terör örgütlerinden olan Devrim Muhafızları’nın üst düzey bir komutanı Suriye Milli Ordusu tarafından yapılan bir operasyonla öldürüldüğü belirlendi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Suriye sorumlularından Ferhad Debiriyan, başkent Şam'daki Seyyide Zeyneb bölgesinde suikasta uğradı.

Uğradığı suikast sonucu ölen Debiriyan, Devrim Muhafızları'nın Palmira bölgesi sorumlusuydu.

İran Devrim Muhafızları'nın ülkede Esed rejimi tarafında savaşan Şii milis güçleri komuta ve koordine ettiği biliniyor.

İranlı kaynaklar da olayı doğruladı.

Suikast esnasında İran Devrim Muhafızları’nın Kudüs Gücü adlı terör biriminin komutanı İsmail Kani de Suriye'de bulunduğu öğrenildi.

İran’ın bu kayıplardan sonra Türkiye’de terör eylemleri yaptırabileceği ihtimali değerlendiriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal