Devlet Başkanından Satılık Makam Aracı

Seçimden zaferle çıkmasının ardından ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye’ye bu ayın başında gerçekleştiren Vladimir Putin, en popüler makam aracını satışa çıkardı. Aracın fiyatı ve özellikleri haberimizde.

19.04.2018-13:03 - (Son Güncelleme: 19.04.2018-13:17) Devlet Başkanından Satılık Makam Aracı

Dünya Gazetesi'nde ki habere göre araç klasik satış yöntemiyle satılmayacak. Makam aracı, internet mecrası üzerinden yeni sahibini bulacak. Rusya’nın en önemli internet şirketlerinden biri olan Auto.ru isimli araba sitesinden satışa çıkarılan makam aracı büyük ilgi gördü.

PUTİN’İN ARACININ ÖZELLİKLERİ VE FİYATI

Bu önemli makam aracı 2003 yılında üretildi yani 15 yaşında. 2003 yılında Almanya’da özel siparişle üretilen araç, markası ve modeli Mercedes-Benz Pullman W220 S600.

Makam aracı 15 senede 88 bin kilometre yol yaptı. Bu da dünyayı 2 defa dolaşmak anlamına geliyor. Auto.ru’nun satış ilanında ‘Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu arabayla bir çok resmi toplantılara gitti’ şeklinde açıklama var.

Aracı diğerlerinden ayıran en büyük özelliği ise zırh yapısı. B7 seviyesinde koruma sistemine sahip araç, dünyanın en iyi şekilde korunan liderlerinden olan Putin’in bir önceki makam aracıydı. B7 koruma seviyeli makam araçları ABD Başkanı’ndan Papa’ya bir çok kişinin garajında bulundu.

Putin’in makam aracı, 8.5 milyon ruble, yani yaklaşık olarak 560 bin liraya satılacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal