Deutsche Bank 6 Bin Kişiyi İşten Çıkardı

Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank tasarruf tedbirleri kapsamında 6 bin kişinin işine son verirken, aynı zamanda 300 şubesini de kapatacağını açıkladı.

19.12.2019-17:39 - (Son Güncelleme: 19.12.2019-17:35) Deutsche Bank 6 Bin Kişiyi İşten Çıkardı

Deutsche Bank, maliyetlerini düşürebilmek amacıyla alınacak yeni tasarruf tedbirlerine yönelik 6 bin kişinin işten çıkartıldığını, 300 şubenin de kapatılacağını duyurdu.

Özel Müşteri İşleri bölümü başkanı Manfred Knof, tasarruf için daha önce planlanan 600 milyon euro tasarruf rakamını 2022 yılına kadar 1 milyar euro seviyesine çıkaracaklarını bildirdi.

Banka genelinde kemer sıkma politikalarının kararlılıkla sürdürüleceğini belirten Knof, Deutsche Bank’a bağlı olan Postbank’ın şubelerinde de azalmaya giderek 200 milyonluk tasarruf yapmayı planladıklarını belirtti.

Toplamda 91 bin çalışanı bulunan Deutsche Bank'ın aldığı tasarruf tedbirleri çerçevesinde 2022 yılına kadar 18 bin çalışan işten çıkarılacak.

Deutsche Bank Yönetim Kurulu Başkanı Christian Sewing, tasarruf tedbirleri ile birlikte yeniden hizmet ağırlıklı bir yapılanmaya gidildiğini belirterek, "Müşterinin ihtiyaçlarına göre müşterilerimizin bizi istedikleri yerde olacağız. Gelecek de artık kısa vadeli karlarla ilgili değil, yalnızca sürdürülebilir büyüme ile ilgili olmalıdır" sözleriyle Deutsche Bank’ın yeni stratejisini açıkladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal