Deniz Kuvvetleri, Doğu Akdeniz’in Adeta Hakimi Oldu

Türkiye ile Libya arasında yapılan yeni güvenlik anlaşması, Türk Deniz Kuvvetleri’ni Doğu Akdeniz’de güvenlik sağlayan tek güç oldu. Petrol ve insan kaçakçıları artık eskisi gibi rahat hareket edemeyecek.

05.06.2020-16:15 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-16:18) Deniz Kuvvetleri, Doğu Akdeniz’in Adeta Hakimi Oldu

Fransa, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Suudi Arabistan’ın desteklediği terörist Hafter’in işgal ettiği petrol bölgelerinde bugüne kadar yaptığı milyarlarca dolarlık petrol kaçakçılığı artık son buluyor. Meşru Libya Hükümeti’nin Türkiye ile yaptığı yeni güvenlik anlaşması gereği Libya’nın tim sahil güvenliğini Türkiye sağlayacak.

Başta Petrol ve insan kaçakçılığı olmak üzere yasadışı bütün faaliyetlerin yapıldığı Sirte Limanı da artık Türk Deniz Kuvvetlerinin ablukası altına girmiş olacak. Milyarlarca dolarlık kaçak petrolü Fransa ve Mısır’a kaçıran Hafter’in bu kaçakçılığı adı geçen ülkelerle ortaklaşa yaptığı biliniyor.

ÇAD VE MISIR'A DOĞRU KAÇTILAR

Türk Deniz Kuvvetleri’nin Libya sahillerinin güvenliğini sağlayacağına dair anlaşmanın açıklanması üzerine Sirte’de Hafter’e bağlı bulunan terörist birliklerinin Çad ve Mısır sınırlarına doğru kaçtıkları öğrenildi.

Kaçan tröristleri durdurmak için Hafter’in Jufra Sepha hattını kestiğini ve dağılan güçlerini toparlamaya çalıştığı da gelen bilgiler arasında.

Anlaşmasının açıklanmasından sora Akdeniz’de uluslararası sularda bulunan Türk Deniz Kuvvetlerine ait bazı savaş gemileri ile Firkateynlerin Rotalarını Libya karasularına doğru kırdıkları bilgisine ulaşıldı.
Alınan bilgilere göre Bingazililer, dört gözle Barbaros Firkateynini bekliyorlar. Barboras adı bütün Kuzey Afrikalılar için sembol ve kahraman bir isim.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal