DEAŞ,50 Ezidi Kadını Öldürdüğünü Açıkladı

Artık son günlerini yaşayan DEAŞ, katliamlarına devam ediyor. Örgüt yaptığı açıklama ile 50 Ezidi kadını öldürdüğünü söyledi.

09.03.2019-11:21 - (Son Güncelleme: 09.03.2019-11:09) DEAŞ,50 Ezidi Kadını Öldürdüğünü Açıkladı

Suriye'de terör örgütü DEAŞ'ın bulunduğu son yer olan Bagoz'da Ezidiler kurtarılırken, birçok Ezidi'nin ise DEAŞ tarafından öldürüldükleri meydana çıktı. Bagoz'da Ezidilere ait toplu bir mezar bulunurken, toplu mezarın kısa bir zaman önce toplu biçimde öldürülen 50 Ezidi kadına ait olduğu bildirildi. DEAŞ'ın yaklaşık 5 sene önce Şengal'den Suriye'ye kaçırıp tecavüz ettiği Ezidi 50 kadını başlarını keserek öldürdüğü duyuruldu.

DEAŞ YETKİLİSİ AÇIKLADI

Rus basın organı Sputnik'in haberine göre, DEAŞ Tarafından Kaçırılanları Kurtarma Ofisi Müdürü Hüseyin El Kaidi, Bagoz'da 50 Ezidi kadının başlarının kesilerek öldürüldükleri doğrultusunda bilgi aldıklarını ifade etti. Şengal Ezidileri Meclisi görevlisi Elano Heco da, "Bagoz'da yer alan bir DEAŞ görevlisi ile bir Ezidi görevli arasında telefon üstünden görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede DEAŞ mensubu görevli, 50 Ezidi kadının başlarının kesilerek öldürüldüğünü söyledi. Biz bu meseleyi başka birkaç yerden de duyduk. Bagoz'da Ezidilere ait bir toplu mezar da bulundu" dedi.

IRAKLI YETKİLİLER DE DOĞRULADI

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Nofel Baha Musavi, mesele ile alakalı yaptığı açıklamada Irak vatandaşı 50 Ezidi kadının Suriye'nin Bagoz bölgesinde DEAŞ tarafından infaz edildiği bilgisine ulaştıklarını söyledi. Musavi, kadınların kemiklerinin Irak'a getirileceklerini açıkladı.

BİNLERCESİNİ KAÇIRIP ÖLDÜRDÜ

DEAŞ, 3 Ağustos 2014'te, Ezidilerin yoğun olarak ikamet ettiği 450 bin nüfuslu Şengal (Sincar) ilçesine ağır silahlarla saldırarak şehri ve köylerini ele geçirmişti. Peşmerge şehri 2015'in Kasım ayında DEAŞ'tan almıştı. DEAŞ, Şengal baskınında binlerce Ezidi'yi kaçırmış, çoğunu da öldürmüştü. Birleşmiş Milletler ve Irak, DEAŞ'ın Ezidilere soykırım yaptığını duyurmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal