Dava Sonuçlandı, Kuzey Kore'nin Cezası Kesildi

Federal yargıç, Kuzey Kore'nin serbest bırakıldıktan sonra hayatını kaybeden Amerikalı üniversite öğrencisinin ebeveynlerine 501 milyon dolar tazminat ödemesini emretti.

25.12.2018-10:13 - (Son Güncelleme: 25.12.2018-10:08) Dava Sonuçlandı, Kuzey Kore'nin Cezası Kesildi

Federal yargıç, Kuzey Kore'nin serbest bırakıldıktan sonra hayatını kaybeden Amerikalı üniversite öğrencisi Otto Warmbier'in  ebeveynlerine 501 milyon dolar tazminat ödemesini emretti. Karar, Pazartesi günü ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Beryl A tarafından verildi. ABD’nin Columbia Bölgesi Mahkemesi, Warmbier’in ailesine verilen büyük miktarın insan haklarına aldırış etmeyen ülkeyi cezalandırmak için gerekli olduğunu belirtti.

Fred ve Cindy Warmbier, Nisan ayında Kuzey Kore hükümetine karşı açılan davada 1 milyar dolarlık tazminat talebinde bulunmuşlardı.
Ancak, verilen karar Pyongyang'ı ödemeye zorlayacak yasal bir mekanizma olmadığı için büyük ölçüde sembolik olarak kalacak gibi gözüküyor.

Warmbier 2016 yılında, Pyongyang Oteli’nde protesto posterini çaldığı için hapse atıldı. 17 ay Kuzey Kore’de tutuklu kalan Amerikalı öğrenci serbest bırakıldıktan sonra beyninde oluşan hasar nedeniyle bir ay sonra hayatını kaybetti. Kuzey Kore Otto Warmbier’i rehin alma, işkence ve yargısız infazdan dolayı suçlu görüldü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal