Darbeci Hafter’in Suçları İçin BM de Devreye Girdi!

Libya’da dün Hafter’in işlediği savaş suçlarının belgelenmesi amacıyla Uluslararası Af Örgütü’nden sonra Birleşmiş Milletler de devreye girdi.

07.07.2020-10:59 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-10:57) Darbeci Hafter’in Suçları İçin BM de Devreye Girdi!

Libya Parlamentosu’ndan bir komisyonda, Halife Hafter’in işlediği savaş suçları ve ihlallerin belgelendirilmesi amacıyla Uluslararası Af Örgütü’yle görüşmüştü.

BM DE KOMİSYON OLUŞTURUYOR

Birleşmiş Milletlere bağlı İnsan Hakları Komisyonu ise haziran ayında Libya’da yaşananların araştırılması için bir komisyon oluşturmaya karar vermişti. Tehune kentinin UMH birlikleri tarafından geri alınması sonrası, kentte 11 toplu mezar tespit edildiği ifade edilmişti. 22 Haziran’da da Uluslararası Ceza Mahkemesinden gelen açıklamada, Terhune şehri ve etrafında saptanan toplu mezarlarla ilgili kendilerine güvenilir bilgiler geldiği belirtilmişti.

LİBYA’DA SON DURUM

Son olarak savaş uçaklarının ülkenin batısında yer alan stratejik Vatiyye Askeri Hava Üssü’nü bombalamasının ardından Libya Savunma Bakanı Selahaddin Nemruş bu uçakların ‘ileri teknoloji’ye sahip olduğunu, Hafter’in yabancı ülkeler tarafından verilmediği takdirde bu uçaklara sahip olmayacağını açıklamıştı.

Bu saldırıların, Libya’daki Sirte ve El-Cufra şehirlerinin geri alınması açısından itici bir güç olacağını ifade eden Nemruş, Libya’daki paralı yabancı askerlerin sayısının arttığını dile getirmişti.

Nemruş ayrıca Türkiye’nin meşru hükümetle Libya topraklarının tümünde kontrolün sağlanması konusunda aynı fikirde olduğunu ifade etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal