Darbeci Hafter Trablus'ta Gaz Deposunu Vurdu

Libya Ulusal Petrol Kurumu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin başkent Trablus'ta bir sıvılaştırılmış gaz deposuna saldırı gerçekleştirdiği açıklandı.

21.02.2020-00:23 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-00:18) Darbeci Hafter Trablus'ta Gaz Deposunu Vurdu
Ulusal Petrol Kurumu'nun yapmış olduğu yazılı açıklamaya göre, Trablus'un güneyinde bulunan Brega Petrol Pazarlama Şirketi'ne ait bir gaz deposunun, Hafter milisleri tarafından vurulduğu duyuruldu.

Büyük bir bölümünün boş olduğu söylenen deponun saldırı sonucu yandığı, olayda ölü ya da yaralının ise olmadığı ifade edildi.

Yapılan açıklamada ayrıca Libya Ulusal Petrol Kurumu Genel Müdürü Mustafa Sanallah'ın saldırıya ilişkin "Maalesef petrol ve gaz sektörümüzün her geçen gün gözlerimizin önünde yok edilişini izliyoruz." sözlerine yer verildi.

Libya'da, uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile Hafter'e bağlı güçler arasında çatışmalar devam ediyor.

Hafter'e bağlı milislerin, Nisan 2019'da Trablus'u ele geçirmek için saldırı başlatmasıyla, petrol zengini Kuzey Afrika ülkesi şiddet sarmalına ilerlemişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal