Darbe Çağrısı Yaptı

'Akıl dışı, dengesiz ve ahmak yönetimi geri dönüşü olmayan noktayı da geçti' dedi ve ülkede darbe çağrısı yaptı.

22.05.2018-19:33 - (Son Güncelleme: 22.05.2018-21:54)

Suudi Arabistan'da darbe teşebbüsü tartışmaları tüm şiddetiyle devam ederken bu kez muhalif Prens Halid bin Ferhan'ın kurucu kralın iki oğluna yaptığı çağrı ortalığı çalkaladı.

Suudi Arabistan, yönetime karşı darbe yapma teşebbüsünde olduğu iddiaları sürerken şimdi de muhalif Prens Halid bin Ferhan'ın sözleri ülkeyi kaosa itti. Prens Halid bin Fahran, ''Selman'ın akıl dışı, dengesiz ve ahmak yönetimi geri dönüşü olmayan noktayı da geçti. Kralı devirip kraliyeti kurtarın.'' ifadeleriyle Kral Selman'ı devirme çağrısı yaptı.

Katar bağlantılı haber sitesi Middle East Eye'a (MEE) önemli açıklamalar yapan muhalif Suudi Prens Halid bin Ferhan, Prens Ahmed bin Abdülaziz ile Prens Mukrin bin Abdülaziz'e tahtan indirmek için darbe çağrısında bulundu.

2013 yılında Almanya'dan siyasi iltica almış olan Halid bin Fahren, tahtta Kral Selman otursa da oğlu Muhammed bin Selman'ın (MbS) hızla yükselip herkesin dizginlerini eline geçirdiğine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

'SAĞLIĞI YERİNDE DEĞİL'

Prens Halid bin Fahran yaptığı açıklamasın, ''Kral Selman'ın sağlığı yerinde olsaydı, işler bu noktaya gelmezdi. Kamu politikasına baktığımızda Kral Selman'ın siyasi sahnede ve ekranlarda tümüyle namevcut olduğunu görüyoruz'' diye konuştu.

DARBE İDDİALARI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde, bazı Arap kaynaklar, ağır silahlı güçlerin saraya girdiğini, bunların asker olup olmadığının belli olmadığını fakat saray etrafında askeri hareketlilik olduğunu ifade etmişti.

Yine aynı kaynaklar, Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz'in askeri bir hava üssündeki sığınağa gittiğini iddia etmişti.

Bu gelişmelerden yaşananların bir darbe girişimi olmadığı açıklanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal