Danimarka'dan Suudi Arabistan'a Darbe Gibi Karar

Almanya'nın ardından, Danimarka da Yemen'deki insanlık krizi ve gazetecisi Kaşıkçı’nın öldürülmesinden sorumlu olan Suudi Arabistan’a karşı tutumunu değiştirdi.

22.11.2018-12:53 - (Son Güncelleme: 22.11.2018-12:48) Danimarka'dan Suudi Arabistan'a Darbe Gibi Karar

Almanya'nın ardından, Danimarka da Yemen'deki insanlık krizi ve gazetecisi Kaşıkçı’nın öldürülmesinden sorumlu olan Suudi Arabistan’a karşı tutumunu değiştirdi. Dışişleri Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, Danimarka, Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinde ve Yemen'deki insani krizde oynadığı rol yüzünden Suudi Arabistan'a silah satışını askıya aldı. Yazılı bir açıklamada bakanlık şunları söyledi: “Suudi Arabistan, Yemen'deki insani kriz ve Kaşıkçı’nın öldürülmesinde olumsuz bir rol oynuyor. Avrupa'dan Suudi Arabistan'a açık bir uyarı sinyali göndermenin zamanı geldi. ” Danimarka’nın kararı Almanya'nın Riyad'a tüm silah satışlarını durdurmasının ardından geldi ve Fransa, Suudi gazetecinin öldürülmesine yönelik yaptırımların yakında karara bağlanacağını söyledi.

Washington Post gazetesinin köşe yazarı Kaşıkçı, 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Konsolosluğuna girdikten sonra kaybolmuştu. Suudi yönetimi haftalar sonra Kaşıkçı’nın konsoloslukta öldürüldüğünü itiraf etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal