Danimarka'dan Skandal Tokalaşma Yasası

Danimarka Göç ve Uyum Bakanı İnger Stöjberg, ülkede yeni yürürlüğe giren ve tokalaşmayı zorunlu hale getiren vatandaşlık yasası kapsamında Danimarka vatandaşlığına geçmeye hak edinenler için "tokalaşma töreni" hazırladı.

19.01.2019-11:11 - (Son Güncelleme: 19.01.2019-10:44) Danimarka'dan Skandal Tokalaşma Yasası

Danimarka Göç ve Uyum Bakanı İnger Stöjberg, ülkede yeni yürürlüğe giren ve tokalaşmayı zorunlu hale getiren vatandaşlık yasası kapsamında Danimarka vatandaşlığına geçmeye hak edinenler için "tokalaşma töreni" hazırladı.

'BENİM GÖRÜŞLERİME UYGUN DEĞİL'

Yasaya karşı gelen ilk tepki, ülkenin batısında bulunan Aabenraa şehri Belediye Başkanı Thomas Andresen'den oldu. Andresen bu yönetmeliğin kendi hayat anlayışına uymadığını iler sürerek, 'Yasa insanları vücut temasına sürüklüyor. Benim görüşlerime uygun değil' ifadelerini kullandı. Tepkili belediye başkanı yeni yürülüğe giren yasadan olumsuz şekilde etkilenmemesi için, her iki cinsten devlet yetkililerinin vatandaşlık töreninde bulunması gerektiğini belirtti.

ÜLKENİN YARISINDAN FAZLASI GEREKSİZ BULMUŞTU

Yasa tasarısının görüşüldüğü zamnalarda uygulanan bir ankette Danimarkalıların yüzde 52'si bu uygulamanın gereksiz olduğunu ifade etmişti. Bazı belediye başkanları ise meclisten geçmesi durumunda yasayı görmezden geleceklerini belirtmişti.

Danimarka hükümetini merkez sağ partilerin bulunduğu bir azınlık koalisyonu hazırlıyor. Bu koalisyona yine popülist ve sağ çizgide byulunan Danimarka Halk Partisi destek veriyor.

TESETTÜR GİYİME DE YASAK

Hükümet bununla birlikte 1 Ağustos 2018 tarihinde yüzü kapayan tesettür giyimine de yasak koymuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal