Danimarka'da Yaşayan Sığınmacıların Boşanmasına İzin Verilmiyor

Danimarka’da boşanma işlemlerinden sorumlu Devlet İdaresi’nin, bu ülkede geçici oturma izni ile ikamet eden sığınmacıların boşanmalarına izin vermediği belirtildi.

25.04.2019-09:46 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-09:38) Danimarka'da Yaşayan Sığınmacıların Boşanmasına İzin Verilmiyor

Yerel Politiken gazetesinin, boşanma işlemlerinden sorumlu Devlet İdaresi’nin (Statsforvaltningen) kararlarına dayandırdığı haberine göre, Danimarka’da yürürlükteki Yabancılar Yasasının 7’inci maddesinin 3’üncü fıkrası doğrultusunda, sığınmacı olarak Danimarka’da geçici oturma izni alan yabancıların boşanmasına izin verilmiyor.

Söz konusu yabancılar yasasına göre, Danimarka’da bir yabancının boşanabilmesi için bu ülkede ikametgahının olması gerekiyor. Fakat geçici oturma izni ile Danimarka’da yaşayan sığınmacılar Danimarka’da ikamet etmiş olarak sayılmıyor.

Devlet İdaresi’nin bu nedenle, geçici izin ile Danimarka’da yaşayan sığınmacıların boşanma başvurularını geri çevirdiği belirtildi.

YASA DEĞİŞTİRİLSİN ÇAĞRISI

Haberin yayınlanmasından sonra değerlendirmelerde bulunan Sosyal Demokrat Parti ve Danimarka Halk Parti’li siyasiler, kanunun değiştirilmesi noktasında çağrıda bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal