Danimarka'da Seçimler Yapıldı! Hükumet Değişecek

Danimarka'da genel seçimler tamamlandı. Sonuçlara göre iktidardaki parti oy kaybetti, sol partiler oylarını artırdı. Danimarka Başbakanı Lars Loekke Rasmussen hükumetin değişeceğini açıkladı.

06.06.2019-11:41 - (Son Güncelleme: 06.06.2019-11:35)

Danimarka'da genel seçimler gerçekleştirildi.

Oyların yüzde 100’ü sayılırken, sol partilerin yükselişi fark edildi.

Danimarka Başbakanı Lars Loekke Rasmussen'in Liberal Partisi de, dört sene öncesine göre hafif bir ivme yakaladı. Popülist Danimarkalılar Partisi ise büyük bir düşüş yaşadı. TV2 kanalı Rasmussen'in genel seçimlerde yenilgiyi kabul ettiğini açıkladı.

"HÜKÜMET DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK"

Rasmussen de, yerel basın tarafından yapılan haberlere atıfta bulunarak seçim gecesi mitinginde, “Gerçekten çok iyi bir seçim gerçekleştirdik fakat hükümet değişikliği olacak.” açıklamasını yaptı.

TASARRUF TEDBİRLERİNE KARŞI İSYAN

Yerel basın, Danimarka’da seçmenlerin tasarruf önlemlerine karşı isyan ettikleri ve sağcı politikacılara darbe vurduklarını kalema alırken, İskandinavya’da bir sene içerisinde üçüncü solcu partinin seçimi kazandığı anımsatıldı.

SEÇİM PROPAGANDASI KAZANDIRDI

Hem Sosyalist Halk Partisi hem de Sosyal-Liberal Parti'nin, daha yumuşak göç politikaları ve iklim değişikliği ile mücadele doğrultusunda yaptıkları seçim propagandaları ardından istediklerini aldıkları fark edildi.

SANDALYE SAYISI ARTTI

Seçimin sonuçlarına göre muhalefette yer alan sol blok mecliste 96 sandalyeye ulaşırken, iktidardaki Liberal Parti ve sağdaki diğer partiler sadece 79 sandalyede kaldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal