Danimarka'da Kuran'a ve Kutsal Kitaplara Saygı Yürüyüşü Düzenlendi

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da gösteri yapan Müslüman 24 STK, aşırı sağcı Sıkı Yön (Stram Kurs) önderi Rasmus Paludan tarafından Müslümanlara karşı düzenlenen provokatif eylemleri protesto etti.

20.04.2019-10:58 - (Son Güncelleme: 20.04.2019-10:58) Danimarka'da Kuran'a ve Kutsal Kitaplara Saygı Yürüyüşü Düzenlendi

Danimarka’da protesto yürüyüşü gerçekleştiren Müslümanlar, aşırı sağcı Sıkı Yön (Stram Kurs) önderi Rasmus Paludan’ın Kur’an-ı Kerim yakmasına karşı tepkilerini gösterdi.

Danimarka’da 24 Sivil Toplum Kuruluşu (STK), Kur’an-ı Kerim ve kutsal kitaplara saygı yürüyüşü gerçekleştirdi.

Aralarına Türk STK’ları, Danimarka Türk Diyanet Vakfı (DTDV), Danimarka İslam Toplumu (DİT) ve Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Danimarka şubesinin de dahil olduğu STK’ların üyeleri, Blaagards Plads meydanında bir araya gelerek, ellerindeki Kur’an-ı Kerimlerle Kopenhag Belediye Meydanı’na kadar yürüdü.

GRUP OLAYSIZ BİR ŞEKİLDE DAĞILDI

Yürüyüş sırasında sloganlar atan ve tekbir getiren grup, meydana geldikten sonra okunan ezan ve konuşmaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İMZA TOPLANDI

Gösteriye katılan STK’lar, Danimarka’da Kur’an-ı Kerim dahil, tüm kutsal kitapların yakılmasının yasaklanması ve Danimarka’da iki sene önce kaldırılan "inanca hakaret" yasasının tekrardan yürürlüğe girmesi amacıyla imza topladı. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal