Daesh'in Rehineleri Arasında Yabancı Vatandaşlar Var

Suriye'deki Hajin bölgesinde Daesh teröristlerinin elinde bulunan rehineler arasında yabancı vatandaşların bulunduğunu açıklandı.

18.10.2018-09:01 - (Son Güncelleme: 18.10.2018-08:55) Daesh'in Rehineleri Arasında Yabancı Vatandaşlar Var

Askeri-diplomatik kaynak, Suriye'deki Hajin bölgesinde Daesh teröristlerinin elinde bulunan rehineler arasında yabancı vatandaşların bulunduğunu söyledi. Askeri-diplomatik kaynağın bildirdiği Hainan şehrinde tutulan 700'den fazla rehinenin arasında Batı Avrupa ülkeleri ve diğer devletlerin vatandaşları var.

Daha önce Rus ordusu, Daesh terör grubunun 13 Ekim'de Suriye'nin Al-Bahra kasabasında bir mülteci kampına saldırdığını ve 130 aileyi yakaladığını ve Deir ez-Zor vilayetinde bulunan Hajin'e taşıdığını bildirdi. Genelkurmay Başkanı Vladimir Savchenko, kaçırılan sivillerin rehin alındığını ve teröristlerin militanları Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDF) son saldırıya doğru olası saldırılarından korumak için "insan kalkanı" olarak kullanılabileceğini vurguladı.

Askeri diplomatik kaynak Çarşamba günü verdiği demeçte, "Bu alanda, Batı Avrupa ülkelerinin vatandaşları ve diğer devletler de dahil olmak üzere, bu bölgedeki Dava rehineleri arasında 750'den fazla insan bulunduğuna dikkat çekmek gerekiyor." dedi.

Teröristler, Suriye Demokratik Güçleri tarafından tutulan tüm destekçilerin derhal serbest bırakılması için Kürtlere ültimatomlar ileri sürdüler ve Fırat'ın doğusunda yeni toprakların kontrol altına alınmasını talep ettiler. Bunun yanı sıra rehineleri her gün baskı olarak öldürdüler.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal