DAEŞ Karşıtı Koalisyon Washington'da Toplanıyor

DAEŞ Karşıtı Koalisyon üyesi ülkelerin dışişleri bakanları ile düzenlenecek olan toplantının 6 Şubat tarihinde Washington'da gerçekleştirileceği açıklandı.

30.01.2019-10:00 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-09:57) DAEŞ Karşıtı Koalisyon Washington'da Toplanıyor

DAEŞŞ Karşıtı Koalisyon üyesi ülkelerin dışişleri bakanları ile düzenlenecek olan toplantının 6 Şubat tarihinde Washington'da gerçekleştirileceği açıklandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, toplantıya koalisyona üye olan 79 ülkeden temsilcilerin geleceği bildirildi.

Açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun ev sahipliği yapacağı bir günlük toplantıda, Suriye ve Irak'ta DEAŞ'a karşı verilen mücadelenin kapsamlı bir şekilde değerlendirileceği belirtildi.

Türkiye'yi temsilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılması öngörülen toplantıda, söz konusu ülkelerde DEAŞ'ın tekrardan güç kazanmasını engellemek amacıyla alınacak tedbirlerin ve küresel çapta DEAŞ'la bağlantılı birimlere karşı verilen mücadelenin de konuşulacağı aktarıldı.

"DAEŞ’İN TEKRARDAN GÜÇ KAZANMAMASI KONUSUNDA KARARLIYIZ"

Yapılan açıklamada, "ABD'nin Suriye'den çıkmasından sonra Suriye ve Irak'ta DEAŞ'ın tekrardan aktifleşmemesi konusunda kararlıyız. Ayrıca DEAŞ'ın son kalan parçalarının da yok edilmesi ve onun küresel hedeflerinin ortadan kaldırılması meselesinde Koalisyon ile çalışmayı sürdüreceğiz." sözleri aktarıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal